07-01-2023
Dit moet je weten over strandvoetbal

De FIFA Beach Soccer World Cup is gespeeld op stranden over de hele wereld en lijkt alsmaar populairder worden. Behalve dat het een internationale sport is, wordt strandvoetbal vaak recreatief gespeeld - af en toe buiten een strand en in een door de mens gemaakte zandbak. Soms wordt hierbij zelfs een rugzak kind gebruikt als doelpaal. Beachvoetbal wordt anders gespeeld dan traditioneel buitenvoetbal en heeft een aantal specifieke technieken die spelers misschien willen weten. Hieronder lees je daar meer over! Vergeet natuurlijk niet om een bal mee te nemen in je strandtas.

Volleys

Beachvoetbal staat bekend om zijn atletische volleys en acrobatische fietstrappen. In voetbal wordt een volley beschouwd als elk schot waarbij een speler de bal uit de lucht schiet. Je spelers moeten vaak volleys oefenen omdat de bal vaak in de lucht is bij strandvoetbal, je spelers moeten op elk moment een volley kunnen doen. Om te beginnen, gooi een bal in de lucht naar een speler die de bal in de lucht op het doel moet schieten. Zodra je spelers zich meer op hun gemak voelen, laat je ze proberen de bal naar de andere speler te scheppen om in de lucht naar het doel te salderen.

Koppen

Aangezien de bal bij strandvoetbal vaak in de lucht is, is het belangrijk dat spelers hun koppen oefenen. Spelers moeten zowel met hun hoofd effectief naar elkaar kunnen passen als met hun hoofd kunnen schieten. Laat je spelers oefenen om de bal met het hoofd omhoog te houden door twee lijnen tegenover elkaar te maken en het aantal keren te tellen dat ze de bal in de lucht kunnen passen voordat deze op de grond valt. Eventueel kun je op de smartphone die aan je telefoontasje dames hangt op YouTube een video over het koppen bij beachvoetbal.

Scheppen

Scheppen, of de bal optillen met je voet, is een belangrijke vaardigheid bij strandvoetbal. Om de bal in het zand te scheppen, moet je onder de bal komen en hem snel met hun voet de lucht in schieten. Omdat zand hobbelig en onvoorspelbaar is, beginnen de meeste spelen bij strandvoetbal met het opscheppen van de bal. Je spelers moeten oefenen om de bal naar zichzelf in de lucht te scheppen en de bal aan teamgenoten te geven door te passen.

Schieten

Bij strandvoetbal wordt niet zoveel gepasseerd als bij traditioneel buitenvoetbal, omdat de velden kleiner zijn en bijna overal op het veld binnen schietafstand. Je spelers moeten oefenen met schieten vanuit alle hoeken. Aangezien doelen kleiner zijn dan traditionele voetbaldoelen, moeten je spelers werken aan powershots die een keeper kunnen verslaan in een klein doel. Laat voor één schietoefening een passer staan met zijn rug naar het doel op ongeveer 10 meter afstand. Een schutter zal naar de voorbijganger kijken op ongeveer 5 meter afstand. De schutter schept een pass naar de passer. De passer plaatst een bal voor de schutter om op doel te schieten. Spelers wisselen van plaats waarbij de schutter de passer wordt.

naar het blog overzicht >>