18-08-2023 Wat moet je vooral niet doen bij het wedden op voetbal? (Blog)
18-08-2023
Wat moet je vooral niet doen bij het wedden op voetbal?

We houden hier allemaal van voetbal en kunnen er flink in opgaan. Het is immers ook een mooie sport die bol staat van de emotie. Maar als je toch nog een stukje beleving mist of wat extra adrenaline zoekt, kun je overwegen om te wedden op voetbal. Niet alleen levert dat extra spanning op, het kan je ook nog eens mooie winst opleveren. Maar het blijft natuurlijk wel gokken. Wat moet je vooral niet doen bij het wedden op voetbal?

Onrealistische verwachtingen hebben

Ja, gokken is een manier om snel geld te verdienen, maar de kans daarop is niet zo groot. Je kunt er dus ook niet van uitgaan dat je in no-time rijk wordt door te wedden op voetbal. Verwacht je dat wel, dat kan dat tot ongeduldig gedrag leiden waarbij je als een kip zonder kip gaat inzetten en je budget er heel snel doorheen werkt zonder echt een gedegen strategie aan te houden. Zo sta je vrij snel met lege handen. Doe het rustig aan, verwacht geen gouden bergen en bouw aan een strategie die zo goed mogelijk werkt.

Geen budget aanhouden

Als je gokt, speel je met geld. Dat geld kun je gemakkelijk verliezen, en dan ben je het ook echt kwijt. Om die reden moet je jezelf een budget stellen om mee te wedden op voetbal dat enkel bestaat uit geld dat je daadwerkelijk kunt missen. Vervolgens is het zaak om je aan dat budget te houden: meer van je eigen geld zet je niet in. Maak je winst, dan kun je die winst natuurlijk wel opnieuw inzetten, maar de valkuil om te vermijden is om bij verliezen je budget te gaan aanvullen om opnieuw te kunnen wedden. Voorkom dat je in de financiële problemen komt!

Niet spreiden of te veel spreiden

Als je al je geld op één wedstrijd zet, is de kans aanzienlijk dat je het ook allemaal in één keer verliest. Om dat te voorkomen, is het verstandig om het risico te spreiden door je budget te verspreiden over een aantal wedstrijden om op te wedden. Natuurlijk is de kans dat je in één keer een grote klapper maakt dan kleiner, maar daarom moet je ook geduldig zijn bij het wedden op voetbal. Tegelijkertijd kun je ook in de valkuil trappen van op te veel wedstrijden tegelijkertijd wedden. Het risico daarvan is dat je je onvoldoende verdiept in de wedstrijden en de weddenschappen en daardoor geen doordachte voorspelling doet.

Op je favoriete team wedden

Wedden op voetbal is iets wat je met je hoofd moet doen, en niet met het hart. Je moet je weddenschappen goed voorbereiden door de kansen te overwegen op basis van statistieken, vorm en andere belanghebbende actuele zaken. Zo kom je tot een onderbouwde voorspelling die de grootste kans op succes biedt. Maar als je op je favoriete team gaat wedden, dan is de kans groot dat er emotie bij in het spel komt, en daardoor worden je beslissingen beïnvloedt. Emotie is een slechte raadgever bij weddenschappen en kan je geld kosten. Vermijd dit daarom door niet op je favoriete team te wedden.

De onderliggende boodschap is dus om verstandig om te gaan met wedden op voetbal. Het gaat om geld, dus het is meer dan zomaar even een spelletje. Geniet van het meedoen aan voetbalweddenschappen zonder er allerlei onrealistische verwachtingen van te hebben en erin verloren te raken, ontwikkel en houd een goede strategie vast en overschrijd nooit je budget. Alleen dan is wedden op voetbal echt van toegevoegde waarde op een gezonde beleving van voetbalwedstrijden.


naar het blog overzicht >>