06-06-2024 De beste sportevenementen van 2024! (Blog)
Topscorers   Nederlands elftal   -   Eredivisie   -   NL-clubs in Europa
06-06-2024
De beste sportevenementen van 2024!

De zomer van 2024 nadert met rasse schreden en belooft een overvloed aan spectaculaire sportevenementen, met voetbal als stralend middelpunt. De kalender staat bol van de topwedstrijden, waarbij het Europees Kampioenschap ongetwijfeld het kroonjuweel is voor elke voetbalfan.

De hoogtepunten van de aankomende zomer

Het voetbalseizoen bereikt traditioneel zijn hoogtepunt in mei, waarbij drie Europese finales de continentale voetbalgemeenschap in spanning houden. Op 22 mei is de Europa League-finale tussen Atalanta en Leverkusen, gevolgd door de Conference League-finale tussen Olympiakos en Fiorentina op 29 mei. Kan Olympiakos blijven verrassen? Deze twee wedstrijden zijn slechts het voorspel voor de echte kraker: de Champions League-finale op 1 juni, waar Borussia Dortmund en Real Madrid het tegen elkaar opnemen. Heb je een wedstrijd gemist? Geen zorgen! Met slechts een druk op de knop kun je alles gemakkelijk terugkijken via streamingdiensten zoals NLZIET.

Naast de clubfinales markeert de Champions League-finale ook de start van het internationale voetbalseizoen. Het Europees Kampioenschap begint op 14 juni, met de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Polen op 16 juni. Het is tijd om de oranje versieringen weer van zolder te halen!

Terwijl het EK in volle gang is, begint op 29 juni de Tour de France. Deze iconische wielerwedstrijd levert niet alleen spannende sportmomenten op, maar ook schitterende beelden van de Franse landschappen, en vormt zo de perfecte overgang van voetbalstadions naar Franse heuvels.

Vanaf de Franse heuvels verplaatst de actie zich naar Parijs, waar voor het eerst in de geschiedenis de Tour de France niet eindigt op de Champs-Élysées, maar plaatsmaakt voor de Olympische Spelen die op 26 juli van start gaan in dezelfde stad. Met disciplines variërend van atletiek tot zwemmen en van turnen tot handboogschieten, bieden de Spelen voor elk wat wils.

En alsof deze sportzomer nog niet spannend genoeg is, voegt de Grand Prix van Formule 1 in Zandvoort op 25 augustus nog een extra dimensie toe. Zie hoe de beste coureurs ter wereld strijden op het scherpe circuit van Zandvoort, een evenement dat autoliefhebbers en sportfans zeker niet willen missen.

Voor de sportliefhebber biedt deze zomer een marathon aan niet te missen topevenementen. En met de moderne streamingdiensten hoeft u, waar u ook bent en wat uw vakantieplannen ook zijn, geen moment te missen van deze sportieve zomer. Mis het niet!


naar het blog overzicht >>