12-06-2024 Vakantie komt eraan, zo kijk je live voetbal op je iPhone (Blog)
Topscorers   Nederlands elftal   -   Eredivisie   -   NL-clubs in Europa
12-06-2024
Vakantie komt eraan, zo kijk je live voetbal op je iPhone

De vakanties staan weer voor de deur en dat betekent dat het tijd is om de camper klaar te maken en er van de zomer weer op uit te trekken in eigen land. Je hebt dan even niet de beschikking over een televisie, waardoor je live voetbal uit binnen- en buitenland moet missen. Of toch niet, want met een iPhone kun je live voetbal kijken bij verschillende aanbieders.

Live voetbal kijken op je iPhone

Met een iPhone heb je de beschikking over miljoenen apps in de App Store. Daardoor kun je ook kijken naar live voetbal uit binnen- en buitenland. Zelfs als je geen televisie tot je beschikking hebt, kun je de wedstrijden toch bekijken. Daarvoor hoef je alleen maar de apps van verschillende aanbieders zoals Viaplay of ESPN te downloaden. Verder moet je in Nederland zijn om de diensten te kunnen gebruiken. Uiteraard is het gebruik van deze diensten niet gratis. Je kunt de apps wel gratis downloaden, maar moet een betaald abonnement hebben om naar de content te kijken.

Gratis live voetbal kijken

Nederlanders houden van gratis en de vakanties zijn vaak al duur genoeg. Om deze reden kun je ook tijdens je vakantie in Nederland kijken naar live voetbal en samenvattingen. Er zijn verschillende aanbieders die gratis wedstrijden uit diverse competities aanbieden. Van vrijdag 14 juni tot zondag 14 juli, kun je bijvoorbeeld weer kijken naar het EK Voetbal 2024, waar ook het Nederlands Elftal present is. De kans is groot dat je dan op de camping staat, maar alle wedstrijden worden gratis uitgezonden door de NOS. Als je de app van de NOS installeert, krijg je ook meteen alle pushnotificaties rondom de wedstrijden en uiteraard de beschikking over een live blog.

Wil je wedstrijden uit andere competities zien, dan heeft NOS Studio Sport doorgaans samenvattingen, zodat je binnen een paar minuten weer bent bijgepraat over de laatste standen en ontwikkelingen in het betaald voetbal. Verder zenden RTL7 en Veronica sporadisch wedstrijden uit. Je kunt deze televisiekanalen gratis bekijken via de app van je provider.

Nederlands voetbal kijken (betaald)

Wil je Nederlands voetbal kijken, zoals de Eredivisie? Dan kun je het best de app van ESPN downloaden. Deze aanbieder heeft in Nederland de uitzendrechten voor alle wedstrijden in de Eredivisie. Zo kun je binnen Nederland kijken naar alle live wedstijden van de Eredivisie en Keukenkampioendivisie. De iPhone-app van ESPN beschikt over veel nuttige functies, zoals de live wedstrijden, tussenstanden en uiteindelijke uitslagen. Via het tabblad ‘Watch’ vind je alle live-uitzendingen. Het downloaden van de app is gratis, maar je hebt wel een abonnement op ESPN nodig. Deze kun je bij ESPN zelf of bij je provider afsluiten.

Buitenlandse competities kijken

Ben je benieuwd welke ontwikkelingen er zijn in het buitenlands voetbal, zoals bijvoorbeeld bij de Jupiler Pro League in België of de Champions League? Dan kun je het best gebruikmaken van de App van Ziggo Sport. Als je abonnee bent bij Ziggo, hoef je daar verder niets extra voor te betalen. De dienst is dan gratis te gebruiken. Ben je geen abonnee, dan dien je 3,99 euro per wedstrijd te betalen of een maandabonnement van 9,99 af te nemen. De wedstrijden zijn te vinden via de Ziggo Go-app en de Ziggo Sport Totaal-app.

Andere wedstrijden uit het Duitse en Engelse voetbal (Premier League en Bundesliga) vind je niet bij Ziggo Sport. Daarvoor heb je een abonnement nodig op Viaplay. Als je al een abonnement hebt omdat je graag Formule 1 kijkt, dan kun je ook gratis meekijken naar de live voetbalwedstrijden in deze competities. Je kunt de app gratis downloaden via de App Store. Je hebt wel een betaald account nodig. Een dergelijk abonnement kun je bij Viaplay zelf bestellen, of bij je provider. Hier kun je vaak ook nog op een mooie korting rekenen.

Wereldwijd voetbal kijken

De FIFA Plus-app beschikt over meer dan 40.000 voetbalwedstrijden per jaar. Hier vind je dan ook vele uren aan live wedstrijden en archiefbeelden, net als documentaires over sterspelers en voetballanden. Het leuke aan deze app is dat je deze gratis kunt downloaden op je iPhone en een abonnement niet nodig is. Dat komt wel met een prijs: je krijgt regelmatig reclames te zien.

naar het blog overzicht >>