02-11-2022
Geluidsoverlast verminderen met gietvloeren

Je moet een gietvloer kiezen die het beste bij je past. Je weet waarschijnlijk dat er een grote verscheidenheid aan gietvloeren beschikbaar is. Elk van die opties komt uiteraard met een andere gietvloer prijs . Een keuze maken kan af en toe lastig zijn. Je weet misschien niet hoe je diegene moet kiezen die perfect is voor je huis. Heb je vaak klachten van buren over geluidsoverlast? Dan is het essentieel dat je dit artikel blijft lezen. Hopelijk kun je daarna een verstandige keuze maken om die klachten op te lossen. In dit artikel wordt namelijk uitgelegd hoe je geluidsoverlast kunt verminderen met je vloer.

Kan de gietvloer geluid absorberen?

Het materiaal van de gietvloer bepaalt het vermogen om geluid te absorberen. Je merkt dat een epoxyvloer relatief hard is omdat hij geluid maakt als je erop loopt. Hoe harder de treden, hoe harder het geluid dat het zal maken op de epoxy gietvloer. Aan de andere kant heeft een polyurethaanhars vloer een kwaliteit die kan worden omschreven als licht rekbaar. Als je over de gietvloer loopt, is er een klein stuiterend gevoel. Dit betekent dat het materiaal flexibeler is. Op die manier wordt het geluid van je stappen mogelijk niet gemakkelijk gehoord door je familieleden of buren boven of beneden. Houd hier rekening mee bij het kiezen van je gietvloer betonlook.

Rubber comfortsysteem installeren

Je kunt comfort en geluidsabsorptie toevoegen door een rubberen comfortsysteem toe te voegen. Wanneer je kiest voor een Rubber Comfort System, wordt het contact met de gietvloer opgevangen door een laag rubber. Het rubber wordt in de ruimte tussen de gietvloer zelf geplaatst. Het gebruik van een Rubber Comfort System in combinatie met een gietvloer heeft het potentieel om de vloer volledig effectief te maken in het absorberen van geluid. Na het aanbrengen van de PU-lijm wordt een laag rubber aangebracht om dit systeem te completeren. Je gietvloer is na het aanbrengen van deze extra laag enkele millimeters dikker, maar je ervaart een reductie in contactgeluid tot wel 20 decibel. Dit type gietvloer wordt niet alleen toegepast in huishoudens, maar ook in commerciële ruimtes zoals winkels en kantoren. Onthoud dat de geluidsabsorptie net zo belangrijk is als je resin art .

Wanneer moet je een rubber comfortsysteem installeren?

Hieronder volgen enkele van de scenario's waarin het Rubber Comfort System wordt gebruikt. Woon je in een appartement? Dan kun je dit systeem installeren om overlast te voorkomen. Het werkt ook goed in woningen die niet voldoende geïsoleerd zijn om ongewenste geluiden buiten te sluiten. Woon je in oudere woningen of constructies met een vloer van gietsteen, dan is dit ook een goed idee. Dit is ook een goed idee bij het leggen van de gietvloer op de eerste verdieping van een woning. Bij het werken met zwakke ondergronden is het van belang om deze gelijktijdig met dit systeem te verstevigen en te egaliseren. Met bovenstaande tips zul je zeker de volgende stap kunnen zetten in het geluidsdicht maken van je woning. Succes!

naar het blog overzicht >>