08-07-2024 Statistieken bijhouden maakt een voetbalseizoen nog spannender (Blog)
Topscorers   Nederlands elftal   -   Eredivisie   -   NL-clubs in Europa
08-07-2024
Statistieken bijhouden maakt een voetbalseizoen nog spannender

Maak het volgen van voetbalwedstrijden spannender voor jezelf, door statistieken over het spel van individuele spelers bij te houden. Welke spelers schieten per wedstrijd het vaakst op doel? Welk percentage van deze schoten resulteert ook daadwerkelijk in een doelpunt? Met welke nauwkeurigheid passen spelers? Het zijn statistieken die je meer vertellen over de kwaliteiten en vorm van spelers. Niet alleen is het leuk om statistieken bij te houden, het komt ook van pas als je bijvoorbeeld meedoet aan een voetbalspelletje met vrienden.

Je kunt de statistieken voor de televisie bijhouden, maar ook overwegen om bijvoorbeeld eens een AC Milan ticket te bestellen. Wat is er leuker dan het bekijken van je favoriete internationale voetbalclub, live in het stadion? Er zijn verschillende betrouwbare organisaties die naast tickets voor AC Milan bijvoorbeeld ook Manchester City tickets verkopen. Plan je reis samen met een goede vriend voor een onvergetelijke ervaring in een buitenlands stadion.

Websites waarop statistieken worden bijgehouden

Het is leuk om statistieken zelf bij te houden gedurende de wedstrijd. Op basis van deze statistieken kun je een gedegen analyse van de wedstrijd delen met anderen. Je bepaalt je analyse niet op basis van de uitslag, maar op basis van hetgeen je gezien hebt. Het maakt jou tot dé voetbalkenner in de vriendengroep.

Naast de mogelijkheid om deze statistieken zelfstandig uit te werken, kun je ook kiezen voor het gebruik van een website. Er zijn verschillende websites, waaronder deze, waarop je een groot aantal statistieken van zowel clubs, als bijvoorbeeld spelers en scheidsrechters vindt. Het kan bijvoorbeeld ook leuk zijn om bij te houden hoeveel gele en rode kaarten een scheidsrechter gemiddeld geeft. Koppel dit aan de statistieken over individuele spelers. Zie je een verschil in gedrag bij wedstrijden met een strenge, of juist soepelere scheidsrechter?

Voetbalspelletjes rond het voetbalseizoen

Er zijn verschillende gratis online spelletjes te vinden rondom het voetbalseizoen. Je stelt hierbij aan het begin van het seizoen een team van spelers samen. Afhankelijk van het spel kun je wekelijks of bijvoorbeeld uitsluitend tijdens de winterstop spelers wisselen. Doel van deze spellen is om zoveel mogelijk punten te verzamelen, om zo te laten zien dat jij de meeste kennis hebt over voetbal. De punten verzamel je door spelers uit je team te laten scoren, de nul te laten houden in het geval van een keeper of verdediger en bijvoorbeeld assists te laten geven. De verzamelde statistieken komen hierbij goed van pas.

naar het blog overzicht >>