10-07-2024 Op welke teams moeten gokkers wedden tijdens EURO 2024? (Blog)
Topscorers   Nederlands elftal   -   Eredivisie   -   NL-clubs in Europa
10-07-2024
Op welke teams moeten gokkers wedden tijdens EURO 2024?

EURO 2024 belooft een boeiend toernooi te worden met diverse teams die opvallende prestaties kunnen neerzetten. Het is essentieel voor gokkers om te begrijpen welke teams de beste odds hebben en om voetbal voorspellingen nauwlettend in de gaten te houden. Dit artikel richt zich op drie teams die interessant kunnen zijn voor voorspellingen: Spanje, Zwitserland en Frankrijk.

Spanje: een team in transitie

De reis van Spanje in EURO 2024 illustreert een team dat effectief zijn overgangsfase navigeert. Ze begonnen met een solide overwinning tegen Kroatië, waarbij ze een 3-0 zege boekten met doelpunten van Álvaro Morata in de 29ste minuut, Fabián Ruiz in de 32ste minuut, en Dani Carvajal net voor het rustsignaal. Hun momentum zette door op 20 juni, toen ze Italië met 1-0 versloegen door een ongelukkig eigen doelpunt van Riccardo Calafiori, waar Morata een rol in speelde.

Slechts enkele dagen later claimde Spanje nog een nipte overwinning op Albanië, met een vroeg doelpunt van Ferran Torres in de 13de minuut. Het hoogtepunt kwam op 30 juni, toen ze Georgië met 4-1 versloegen, ondanks een vroeg eigen doelpunt van Robin Le Normand.

Middenvelders Rodri en Fabián Ruiz leidden de comeback, gevolgd door late doelpunten van Nico Williams en Dani Olmo te midden van een zware regenbui. Deze overwinning bracht hen naar een kwartfinale tegen gastland Duitsland, waarbij Spanje gunstige kansen van +380 heeft om het toernooi te winnen, wat duidt op een sterk geloof in hun vermogen om door te gaan tot het einde.

Zwitserland: de stille kracht

Zwitserland, vaak onderschat, heeft zich bewezen als een veerkrachtig elftal in EURO 2024, door consequent hun sterkte te tonen. Hun campagne begon indrukwekkend met een 3-1 overwinning op Hongarije, waarbij Kwadwo Duah en Michel Aebischer vroeg toesloegen en een zelfverzekerde toon zetten voordat Breel Embolo de overwinning in de laatste momenten verzegelde. Het momentum ging door, zij het met een kleine tegenslag, in een gelijkspel tegen Schotland.

Xherdan Shaqiri's doelpunt balanceerde een vroege treffer van Scott McTominay, wat Zwitserlands vermogen toonde om onder druk te reageren. Hun veerkracht werd verder op de proef gesteld tegen Duitsland, waar ze de gastheren op een gelijkspel hielden, dankzij een vroeg doelpunt van Dan Ndoye en een standvastige verdediging tot het einde toen Niclas Füllkrug gelijkmaakte.

Het hoogtepunt van hun groepsfaseprestatie was een strategische 2-0 overwinning op Italië, met Ruben Vargas en Remo Freuler die de Zwitsers naar de knock-outrondes dreven, de +1400 kansen trotserend. Deze reeks wedstrijden benadrukt Zwitserlands tactische discipline en mentale weerbaarheid, eigenschappen die hen de stille kracht van het toernooi maken.

Frankrijk: favoriet met flair

De prestaties van Frankrijk in EURO 2024 tonen een mix van geluk en tactische brille, waardoor ze als favorieten met onmiskenbare flair worden gezien. Hun reis begon krap met een 1-0 overwinning op Oostenrijk, profiterend van een eigen doelpunt van Maximilian Wöber in de 38ste minuut, wat de toon zette voor een campagne gekenmerkt door fortuinlijke momenten.

De daaropvolgende wedstrijd tegen Nederland eindigde in een doelpuntloos gelijkspel, wat de solide verdediging van Frankrijk toonde, maar ook een worsteling om kansen te benutten belichtte. De intensiteit escaleerde in hun derde wedstrijd tegen Polen, die eindigde in een 1-1-gelijkspel. Kylian Mbappés behendigheid kwam naar voren met een doelpunt in de 56ste minuut, alleen voor Robert Lewandowski om later de score gelijk te trekken.

De vierde wedstrijd van Frankrijk tegen België weerspiegelde hun openingswedstrijd, met opnieuw een 1-0 overwinning dankzij een laat eigen doelpunt van Jan Vertonghen. Met de kansen op +450 blijft Frankrijk een sterke kanshebber, hun reis gekleurd door zowel geplande strategie als onverwachte assists van hun tegenstanders.


naar het blog overzicht >>